Aziz Yıldırım: Söyle Samet doğru mu? - Samet Güzel: Doğru - Tam metin + Tüm Video

Yazan: Gencturk.net Yazdığı Tarih: 5 Ekim 2012 Cuma | 10/05/2012

Söyle Samet doğru mu? - Samet'in zor anları!

"Her şey Alex üzerine kurulmuş. Ben de Alex’i çok seviyorum. 50 bin kişi onun aleyhine bağırdığında ben ve arkadaşlarım ayağa kalkıp onu alkışladık. Bu süreçle ilgili tüm açıklamaları, o açıklamalarını yaptıktan sonra Salı günü yapacağız. Tercümanı Samet de burada, doğruları söyleyecek. O gün ’4’te geliyorum’ dedi, 4’ü çeyrek geçe geldi. Odaya aldım. Elinde hala telefonu vardı, hala yazıyor. Ayak ayak üstüne attı. Bir büyüğünün karşısında ayak ayak üstüne attı. Hala tweet atmaya devam ediyordu, yüzümüze bakmıyordu. ’Benim durumum ne olacak’ dedi. ’Sen ne istiyorsan o olacak’ dedim. ’Hoca beni kadroda düşünmediğini söyledi. Siz ne düşünüyorsunuz?’ dedi. Kalmak istiyorsa, takımla birlikte kadroda olmayacağını söyledim. O da gitmek istediğini söyledi. Eylül ayı sonu itibariyle kulüpten 1 lira alacağı yoktur. Ben Fenerbahçe’nin menfaatleri için gerekirse 1 saniyede karar veririm. Benim Alex’i herkesten çok sevdiğimi herkes bilir. O gün nasıl ayağa kalkıp alkışladıysam, bugün de dirayetle karar verdim. Alex başkanın önüne çıkarsa, ya başkan gider ya da Alex gider. Tüm konuşmalarımda yanımda bu çocuk(Samet Güzel) var. Onun da namusu şerefi varsa doğruları söyler. Sahadaki Alex’e ben kefilim. Ama saha dışındaki Alex’e kefil değilim. Hiç kimse Fenerbahçe’den büyük değildir. Kendisine yemek verelim, bir veda yapalım dedik, istemedi. Haftaya gerekli açıklamaları yapacağım. Kimse Fenerbahçe’den büyük değildir. Fenerbahçe bir kurumdur. Kişilerin arkasında mı kurumların arkasında mı duracağız? Biz 14 senede Fenerbahçe’yi buralara getirdik. Biz o kadar korkak değiliz, verdiğimiz kararların arkasında dururuz. Aykut Kocaman, kendi istediği sürece buradadır. Fenerbahçe için yaptıklarımı, neler çektiğimi biliyorlar. 3 Temmuz süreci halen devam ediyor. Taraftarların arasına nifak tohumları sokmaya çalışıyorlar. Geçen sene Karabükspor maçından önce kongrede yaptığım konuşma bugün hale geçerlidir. Gazeteye ilan veriyorlar. Gazeteye ne konuşuyorsun, gel Fenerbahçe’de konuş. Dün Alex’e küfür edenler, bugün arkasından gözyaşı döküyor. Aykut Kocaman, Alex, Aziz Yıldırım birer şahıstır. Fenerbahçe ise bir kurumdur. Biz kurumun arkasında duracağız. Şahıslar gelip geçer Fenerbahçe ömür boyu vardır. Biz de çok seviyoruz bu çocuğu. Teyzem de kızım da çok seviyor ama burada huzur kalmadı. Onu sevmek ayrı, bu ayrı. Hepsini anlatacağım. Samet de anlatacak. Fenerbahçe düşmanları yeniden hortladı. Alex’i sevdiğini söyleyenler, formasını alıp etiketini kesmeden oraya koyanlar timsah gözyaşları dökmesin. Alex’i ben de Aykut Kocaman da Ali Yıldırım da seviyor. 8 sene burada kalması için ne fedakarlıklar yaptığımı biliyor. Ama Fenerbahçe’nin menfaatleri için gözümü bile kırpmadan 1 dakikada karar veririm. Kendisi için söylediğimiz hiçbir şeyi kabul etmedi"
Aziz Yıldırım: "Takımlar Avrupa'da yeniliyorlar hiçbiri gündeme gelmiyor, her şey Alex üzerine kurulmuş. Ben de Alex'i seviyorum hepinizden çok seviyorum. 50 bin kişi Alex'e "Dışarı" diye bağırdığında tek başıma kalkıp ben ve arkadaşlarım onu alkışladı. Kendisi konuştuktan sonra süreçle ilgili ben de konuşacağım. Üzüldüğüm taraf şu; Samet burada, tüm tercümeleri yapan bu çocuk. Doğru yanlışı bu söyleyecek. Aykut Hoca, Alex'le konuştuktan sonra Samet beni aradı, "Alex sizinle görüşmek istiyor" dedi. Ben de '16.00'da kulübe gelin' dedim. Saat 16.15'te geldiler. (Samet'e dönüyor) Doğru mu?"
Samet Güzel: Doğru
AY: 16.00'da gelin diyorum 16.15'te geliyorlar. Fenerbahçe kulübü başkanını bekletiyorlar. Odaya aldım elinde telefon, kafa önde, sürekli twitt yazıyor. Öyle mi?
SG: Öyle
AY: Söyle herkes duysun, kamuoyu duysun. Ayak ayak üstüne atmış. Örf ve adetimizde bir büyüğün önünde ayak ayak üstüne atmayız. Bak konu nerelere geliyor. Twitte devam ediyor, yüzüme bakmıyor. Sordum 'ne diyor' dedim. "Ne olacak durumum" dedi. 'Sen ne olacaksa o olacak' dedim. Söyledim mi böyle?
SG: Doğru
AY: Kendisi ne dedi. Anlat, sen anlat.
SG: 'Hoca benim kadro dışı olduğumu söyledi. Siz ne düşünüyorsunuz?' dedi. Başkanımız da 'Sen ne düşünüyorsan öyle olacak' dedi. 'Kalmak istiyorsan takımla kadroda olmayacaksın. Gitmek istiyorsan bunu da söyleyebilirsin' dedi. 'Ben Gitmek istiyorum' dedi Alex.
AY: 'Mukavelemi feshedin' dedi. Öyle mi dedi?
SG: Evet dedi
AY: Ben de avukata 'oturun konuşun' dedim.
AY: Alex'in kulüpten bir lira alacağı var mı?
SG: Yok
AY: Sesli söyle duysunlar
SG: Yok, yok, yok...
AY: Hiçbir alacağı yok kulüpten vermiş olduğumuz bir çek vardı onu da 'Cuma günü getir, tahsil edeceğiz, sana nakit ödeyeceğiz' dedik . Dedik mi?
SG: Doğru
AY: Alex, 'Aziz Yıldırım 3 dakikada sildi beni' diyor. Ben Fenerbahçe menfaatleri çini gerekirse saniyede karar veririm. 3 dakika filan yok saniyede karar veririm. Ben Alex'i herkesten çok sevdim o da biliyor. O gün nasıl çıktım alkışladım kalması için dirayet gösterdim, bugün de gitmesine inandığım için kararı verdim. Eğer Alex Fenerbahçe başkanının üzerine çıkmışsa ya başkan gider ya Alex gider. Bunu kamuoyu da böyle bilecek. Bütün şahidim bu çocuktur. Bütün konuşmalarımda bu var. Bunun da namusu şerefi varsa, bütün konuşmaları bir basın toplantısı yapacağım, orada anlatacağım. Saha içindeki Alex'e kefilim ama saha dışındaki Alex'e değilim. Bunları da haftaya açıklayacağım. Kimse Fenerbahçe Kulübü'nden büyük değildir. Samet dedim mi kendisine yemek verelim veda için gerekeni yapalım. Tolga bey bunları konuştu mu seninle? Ne dedi kendisi.
SG: İstemedi.
AY: Teşekkür ederim. Haftaya daha geniş açıklamalar yapacağım. Herkes bilsin kimse F.Bahçe'den büyük değildir. Ne Aziz Yıldırım ne Aykut Kocaman ne Alex ne bilmem ne. Tek büyük vardır o da F.Bahçe. F.Bahçe'yi 14 senede kurum yaptık, yerle bir edemeyiz. Biz korkak adamlar değiliz. Kimseden korkmayız verdiğimiz kararın arkasında dururuz. İnanmadığımız şeyi yapmayız. Aykut Kocaman da Aziz Yıldırım olduğu sürece kendisi de 'ben varım' dediği sürece buradadır. Fenerbahçe için çektiklerimi herkes biliyor, görüyordur. 3 Temmuz süreci devam ediyor. Taraftarı bölmeye çalışıyorlar. Taraftarın içine nifak tohumları sokmaya çalışıyorlar.