Meireles'in cezasının 12 maçtan 4 maça düşürülmesi ile ilgili Ali Dürüst ve Refik Arkan açıklamaları

Yazan: Gencturk.net Yazdığı Tarih: 28 Aralık 2012 Cuma | 12/28/2012


Galatasaray İkinci Başkanı Ali Dürüst ve Başkan Yardımcısı Refik Arkan GS TV'de Canlı yayına katıldı ve açıklamalar yaptı. Meireles'in cezasının 12 maçtan 4 maça düşürülmesi nedeni ile TFF'den açıklama beklediklerini söyleyen Ali Dürüst ve Refik Arkan açıklamaları şöyle..: Tahkim Kurulu'nun Raul Meireles'in cezasında indirime gitmesinin 'adil' olmadığını dile getiren sarı-kırmızılı yöneticiler, Türkiye Futbol Federasyonu ve kurullarına inançlarının kalmadığını belirtti.

Ali Dürüst: "Bu program 2013 için mesaj vermek için planlanmıştı. Ama dün akşamki gelişmeden sonra gündem yeşil sahadan çıktı. Olmaması gereken olaylar yaşanıyor."

Refik Arkan: "Dün akşam sitemizde yapılan açıklama Galatasaray'ın nezaketine uygun olarak yapılmıştır. Son olaylarda sergilenen tutum futbol tarihimize sürülmüş bir lekedir. Talimatlara aykırı olarak kararlar alındı. Bu kabul edilemez. Aynı kurul geçen sene de almış olduğu kararlarla, mahkeme kararlarından sonra müşkül durumda kalmıştır. Kurul güvenilirliğini yitirmiştir."

Ali Dürüst: "Bu Türk futbolunun meselesi. Ortada çifte standart var. Bu da kamuoyunu rahatsız ediyor. Kurullara müdahale edemeyiz. Bu kurullarda Galatasaray'ın empoze ettiği kişiler de yok. Hakem raporu var. PFDK karar veriyor. Tahkim bunu yok sayıyor. Kamu vicdanını rahatlatması gereken TFF'dir. Engin Baytar konusundaki hassasiyeti aynen bekliyoruz. Sıkıntımız çifte standartın olması. Hakemler üzerine psikolojik baskı var. Galatasaray belki bunun sözcülüğünü yapmıştır. Biz kimsenin ceza almasını istemeyiz. Ortada bir yanlış var."

Refik Arkan: "Hakem raporunun üstüne bir şey yapılmaz. Esas olan odur. Hakemin raporunu alıp rafa kaldırıyorsunuz, görüntülerle karar veriyorsunuz. MHK açıklama yapmalı"

Ali Dürüst: "Her oynanan maçın arkasından spekülasyonlar bitmez."

Refik Arkan: "TFF kendisine yüklenen misyonu geçen sene tamamladı. Sonra yaşananları kabul edemeyiz. Kurullara da itimadımız kalmadı. TFF'ye de kalmadı."

Ali Dürüst: "Geçen sezonki Play-Off sisteminin nedeni ortada. Play-Off'u oynamaya mecbur eden durumun sebebi Galatasaray değildi. Hak aramak için TFF'nin kapısına dayanmak gerekmiyor. Ama hakkımızı arayacağız."

Refik Arkan: "Ama süreç tekrar tekrar devam ediyor. TFF sorumluluğunu idrak edecek. TFF güven bunalımı yarattı. Kararın alınmasından evvel TFF'de cereyan eden olaylar da herkesin malumu."

Ali Dürüst: "Her takım hakkını aramak zorundadır, mecburdur. Ama buradaki çelişkiyi kulüplerden ziyade TFF izole etmeli. Türkiye'nin gündemine oturuyorsa, demek ki ortada ciddi bir şey var. TFF açıklama yapmalı. Resmi girişimlerin dışındaki davranışları kritik ediyoruz. TFF kamuoyunu rahatlatmalı. 3 tane kurulun birbiriyle çelişkili kararlar var."

Refik Arkan: "MHK de açıklama yapmalı. Çünkü hakemin itibarı da önemli."

Ali Dürüst: "Galatasaray üzerine düşeni fazlasıyla yapıyor. Ortamı germekten ziyade, ileride doğabilecek sıkıntılara parmak basıyoruz."