Ünal Aysal'ın Basın Toplantısı - O zaman federasyonların işini biz yapalım Galatasaray olarak, daha ucuza gelir.

Yazan: Gencturk.net Yazdığı Tarih: 12 Eylül 2013 Perşembe | 9/12/2013

Ünal Aysal'ın Basın Toplantısı - 12.09.2013
  • Fatih hocanın başarıları alışılmadık başarılar değil. Fatih hocadan Alıştığımız ve kendisinden devamlı gördüğümüz başarılar. Galatasaray’daki başarılarına milli takımdaki başarılarının eklenmesi hocamız için sürpriz değil, bizler için de sürpriz olmaması gerekir.
  • Burada öneli olan, Milli takımın şu anda çok aşağıya inmiş başarı grafiğini yukarı çekebilmesidir. Bu iki maç olur üç maç olur, inşallah dört maç olur, ama bizim de milli takıma katma değer olarak düşündüğümüz bir yardım bir destek olarak görülmeli Galatasaray'ın. Galatasaray burada büyük bir fedakarlık yapmıştır.
  • Bu kadar büyük hedefleri olan bir kulübün böyle bir dönemde 4 maç için hocasını milli takıma destek için göndermesi, Galatasaray’ın milli takıma ve federasyona yaptığı en büyük destektir. Federasyon inşallah bunu takdir edecektir ve buna aynı incelik ve aynı anlayışla karşılık verecektir. Bundan da bir endişemiz yok. Hocamızın başarılarından da bir endişemiz yok. İleriye dönük olarak bu başarıların süreceğinden de sizlerin de endişesi olmasın.
  • Son günlerdeki gelişmelere bakarsanız Fatih hocanın çok meşgul olduğunu göreceksiniz. Önümüzdeki birkaç gün içinde de çok meşgul olacak. Hocanın şu anda kafasının özel işlerle bulandırılmasına ben karşıyım. Bu konuda ısrarlı olmayalım, bırakalım kendi oyunlarını oynasın. Hem kulübümüz hem milli takım için hayırlısı budur. Fazla ısrarlı olmayalım. Zamanı geldiğini vakit hoca kararını muhakkak açıklayacaktır. Yalnız tekrar ediyorum. Hocanın ne Galatasaraylılığını ne de milli sevgisini lütfen sınamayın sorgulamayın.
  • Bunların ikisinde de karşınıza hocadan önce Galatasaray Kulübü çıkar. Bütün arkadaşlarımdan rica ediyorum, bu konuda fazla sorgu içine girmeyelim. Önümüzdeki günleri iyi değerlendirelim. Galatasaray'ın dışarıda alacağı neticeler, milli takımın alacağı neticeler Türkiye'nin lehinedir. Burada hoca ciddi bir mesuliyet yüklenmiştir. Bize karşı verdiği sözlerle de ciddi bir bağlantı içindedir. Federasyona verdiği sözlerle de. Hocanın yükünü arttırmak yerine, işini kolaylaştırmamız lazım. Medyadan bu konuda hem anlayış hem de destek bekliyorum. Bir görüşmem yok, ısrarlı değilim. Görüşmeyi zamanı geldiği vakit yaparız, hiç de acelesi yok.
  • Böyle bir şey gündemimizde değil ama bu tip dedikodular her zaman dolaşır. Galatasaray her başarılı olduğu branştaki teknik direktörünü bir yerlere kaptıracaksa, bütün o federasyonların işini biz yapalım Galatasaray olarak, daha ucuza gelir.
  •